Система Patriot зазнала мінімальних пошкоджень - CNN

«Незначне» пошкодження

Пошкодження системи протиповітряної оборони Patriot після російської ракетної атаки поблизу Києва у вівторок вранці є мінімальними. Про це повідомили CNN троє офіційних осіб США, причому один чиновник описав це як «незначне» пошкодження. 

США відправили інспекторів перевірити систему у вівторок, після того як українці сказали, що система, схоже, була пошкоджена.

За словами офіційних осіб, сама система все ще працює, і радарний компонент Patriot, один із його найважливіших елементів, не був пошкоджений. Представники США не вірять, що Patriot потрібно буде забрати з поля бою для ремонту. 

Повна батарея Patriot має шість основних компонентів: генератори, радар, станцію управління, антени, пускову станцію та ракети-перехоплювачі. Компоненти працюють разом, щоб запустити ракету Patriot і успішно навести її на ціль.

Незрозуміло, яка саме частина Patriot була пошкоджена, чи була вона пошкоджена фактичним ракетним ударом або падінням уламків. Українці заявили, що у вівторок вранці успішно перехопили всі шість російських ракет «Кинжал». 

Читайте також: стало відомо скільки «Кинджалів» та «Калібрів» запустила росія вночі

Речник Командування Повітряних Сил України Юрій Ігнат заявив Українському телебаченню, що американський ЗРК «Patriot» не може бути знищений ракетою «Кинжал». 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт