Скандальна нардепка вигадала покарання для чоловіків, які ховаються за кордоном

Що пропонує

Мар'яна безугла, фото Громадського

Заступниця голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, народна депутатка від «Слуги народу» Мар'яна Безугла запропонувала радикальну законодавчу ініціативу - позбавляти громадянства та заарештувати майно тих військовозобов'язаних, які виїхали за кордон під час війни. Вона закликала на своїй сторінці у Facebook обговорити таку  пропозицію, пише ТСН

“Як ви ставитеся до того, щоб громадянам, які підлягають призову, але виїхали за кордон, дати термін на повернення, а у разі неповернення, позбавити громадянства / арештувати активи / інші обмеження? Цікава думка”, - йдеться у дописі.

Згодом Мар'яна Безугла доповнила таку ініціативу пропозицією віддати активи втікачів за кордон сім'ям загиблих воїнів.

Користувачі соцмережі у своїх коментарях розділилися на тих, хто беззастережно підтримує таку ініціативу і навіть радить не давати часу на повернення, інші просять звернути увагу на відсутність юридичної бази для ухвалення рішення про позбавлення громадянства під час воєнного стану, а ще дехто просто іронізує з цього приводу.

У коментарях їй зокрема, пишуть:

“Повністю підтримую! Зрадникам і щурам тут нема що робити! Я б і часу на повернення не давала”.

“Дивна пропозиція. Вам і депутатам бажано читати Конституцію і хоч дещо із теорії прав людини, зокрема ЄКПЛ і правові позиції та практику ЄСПЛ, зокрема щодо застосування субпринципів верховенства права”.

“Та краще вже починайте розстрілювати їх… Ви вже виходите за межі здорового глузду. Хочете повернутись на сто років назад і почати все спочатку?”.

Раніше заступниця голови парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла провела на своїй сторінці у соцмережах опитування в якому поцікавилася в українців, чи бажають вони народним депутатам смерті.

До слова, Мар’яна Безугла уже неодноразово потрапляла у медійні скандали. Вона заявила, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не надав плану на наступний рік, тому військове керівництво України має піти.

Це викликало  шквал критики на адресу нардепки.



varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також