Слідчі ДБР повідомили про підозру Рябчуку, який вчинив стрілянину (ВІДЕО)

Незабаром йому оберуть запобіжний захід.

Фото з місця затримання Рябчука під Дніпром

Слідчі повідомили про підозру Артемію Рябчуку, який вчинив стрілянину на Південному машинобудівному заводі у Дніпрі. Про це інформує ДБР.

«Йому повідомлено про підозру за п. 1 та п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство); ч. 3 ст. 408 КК України (дезертирство); ч. 3 ст. 410 КК України (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів)», — повідомляє відомство.

У ході затримання в Рябчука вилучено особисті речі, у тому числі ті, що можуть містити на собі сліди вчинення злочину: кров, продукти пострілу, а також зброю та гільзи.

Слідчі провели огляд місця події та місця затримання, а також провели допити свідків, зокрема з дозволу лікарів допитано одного з поранених, який наразі перебуває у лікарні Мечникова.

Працівники ДБР проведуть слідчі дії, що дозволять встановити чи не перебував Артемій Рябчук у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

У найкоротший термін буде призначена експертиза щодо психічного стану Рябчука.

Слідство розглядає декілька версій трагедії, серед яких і можливі неуставні відносини, що могли стати причиною вказаного злочину.

Інформація щодо бійки, яка трапилася кілька місяців тому, та цькування затриманого іншими військовослужбовцями вже перевіряється слідчими ДБР.

У пресслужбі Нацполіції додали, що найближчим часом стрільцю обиратимуть запобіжний захід. Відомо, що прокурори клопотатимуть про взяття під варту без права внесення застави.

Нагадаємо, стан чотирьох поранених стабільний, ще одна 22-річна жінка перебуває у тяжкому стані. Для потреб поранених понад 40 нацгвардійців та поліцейських здали кров.

Нагадаємо, 27 січня, о 03 год 40 хв, на території Південного машинобудівного заводу «Южмаш» у Дніпрі сталася трагедія. 

Також Рябчук після затримання зізнається у скоєному та пояснює як вбивав людей та тікав з місця. Відповідне відео згодом оприлюднили у мережі.

Додамо, що імена поранених та загиблих нещодавно були оприлюднені у ЗМІ.

Про Рябчука відомо, що він з Одещини, ріс без батька. 

Затримання Рябчука відбулося сьогодні зранку. 

Внаслідок сьогоднішньої стрілянини, командуючий НГУ подав у відставку.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також