Сотні літрів пива на 20 тис. грн: оприлюднено деталі незвичного тендера Рівненської АЕС

Могли б вже і самі пивко купити

Фото ілюстративне

Незвичний продукт для Рівненської АЕС знайдено журналістами в тендері закупівель. Так, Рівненська атомна електростанція (РАЕС) оголосила тендер на закупівлю пива майже на 19,8 тис. грн. Про ц ), свідчать дані Zakúpki.Prom , пише Обозреватель

Мова йде про закупівлю 466 літрів хмільного напою (зокрема й безалкогольного) у тарі по 0,5 та 1 л.

Таким чином, середня ціна літра пива в закупівлі становить 42,5 грг, що навіть трохи нижче за ринкову (враховуючи, що в «списку покупок» є дорогі сорти).

Проте все одно виникають питання щодо доцільності такої закупівлі на бюджетні гроші. Навіщо хмільний продукт знадобився на РАЕС наразі невідомо.

"Сума копійчана. Могли б і самі пивко купити, але якщо є можливість залізти в корпоративну кишеню, то 20 тис. гривень економія", – прокоментував ситуацію блогер та експерт-політолог Юрій Романенко.

Читайте також: у Києві для укриттів замовили 300 штук барабанів за мільйон гривень, для «заспокоєння психіки»

Заявки на постачання пива на Рівненській АЕС приймаються з 14 до 22 червня. За законом, перемогти повинна компанія, яка запропонує найнижчу ціну (і точно не вище за вказану підприємством).

Передбачається, що аукціон пройде 23 червня.

Доставити товар на атомну електростанцію потрібно буде до 29 грудня 2023, що дозволяє припустити, що пиво закуповують для свят.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також