«Такого геноциду Цитадель не бачила з 1944»: у Львові повідомляють про масовий зріз дерев (ФОТО)

Хто дав дозвіл чи розпорядження на зріз — наразі? невідомо

Фото: Оля Шолубко

У Львові на Цитаделі, яка стоїть на трьох горах — Калічій, Шембека і Пелчинській, повідомляють про масову вирубку молодих, здорових дерев. Про це у дописі на Гарячу лінію міста повідомила мешканка міста Оля Шолубко.

«Грабовського 11, Цитадель. Хто і з якою метою вирубує під пеньок здорові, великі дерева на території Цитаделі? На фото — лише невелика частина пеньків. По всій території вирубали дуже багато! Навіщо?», — написала львів’янка.

Жінка оприлюднила фото, на яких видно зрізані дерева.

Інші мешканці в коментарях підтверджують вирубування дерев на Цитаделі  і припускають, що це може бути пов’язано з наближенням опалювального сезону і заготівлею палива для буржуйок.

Також люди пишуть про можливе розчищення території для нових забудов.

У коментарі користувач Жека Смерека зазначив: «Цитадель стоїть на трьох горах: Калічій, Шембека і Пелчинській, які скоро переназвуть на Лису, Лису і Лису, завдяки департаменту екології ЛМР, в якого шалена ненависть до дерев. Такого геноциду Цитадель не бачила з 1944 року, відколи там існував концтабір».

На сторінці Гарячої лінії Львова, куди поскаржилися мешканці, повідомили, що скерували звернення містян в РА Галицького району, однак відповіді про те чи є дозвіл, розпорядження на вирубку, досі немає.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Львові зрізали 40-річні ялинки біля Органного залу.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена