The Sun розкрив, як та чим Україна знищить Кримський міст

Атака на середину липня

Про це повідомляє видання The Sun, споруду, яку оцінюють у кілька мільярдів доларів, знищать залпом ракет Storm Shadow, морськими безпілотниками та за допомогою західних винищувачів F-16.

«Для України це мета номер один – гротескна демонстрація 10 років російської окупації. Його знищення було б важливим кроком у виграші війни в Чорному морі, перекривши основний шлях російського військового постачання та заблокувавши військову машину Путіна», - пише видання.

Брайан Кларк, старший науковий співробітник Інституту Гудзона та директор Центру оборонних концепцій і технологій, вважає, що Україна цілком може це зробити, але їй потрібна правильна зброя.

«Найбільш захищений міст у світі може бути зруйнований за допомогою масованої атаки з повітря та моря у стилі великого вибуху», - сказав експерт з військово-морських операцій і радіоелектронної боротьби.

Кларк передбачає, що для цієї атаки використають ракети Storm Shadow. Вони атакуватимуть конструкцію моста, а морські дрони вдарять по основах.

СБУ вже організувала два зухвалі напади на міст. Обидва рази міст ремонтували, а пошкодження були значними. Цього року Україна планує третю атаку.

Якщо Керченський міст буде назавжди зруйновано, Москва втратить головну лінію військового постачання. Одна мета символічна, інша мета - не допустити поповнення Чорноморського флоту, відрізати війська РФ та вибити їх з півострова.

Читайте також: У Раді назвали очікувані терміни набрання чинності законопроєктом про мобілізацію

Джерело, близьке до Міноборони України, підтвердило The Sun, що «це абсолютно можливо».

«Це просто міст, він уже кілька разів був суттєво пошкоджений», - сказало джерело.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб