Трагедія у Броварах: слідство відкинуло дві версії падіння гелікоптера

Про це заявив Генеральний прокурор Андрій Костін

Слідство щодо авіакатастрофи у Броварах, внаслідок якої загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ, відкинуло версії щодо посягання на життя державних діячів і диверсії. Про це повідомив у інтерв’ю Укрінформу Генеральний прокурор Андрій Костін.

“Попередньо можу сказати, що версії, пов’язані з диверсією або посяганням на життя державних діячів, не знайшли свого підтвердження”, - сказав він.

Генпрокурор додав, що на початку розслідування правоохоронці висунули такі версії, як збиття літального апарата, конфліктна ситуація на борту судна, помилка пілота, технічна несправність судна, неналежна організація планування польоту, недотримання правил польотів, складні погодні умови і замах на життя державних діячів, включаючи диверсію.

Найближчим часом правоохоронці оприлюднять результати досудового розслідування у цій справі.

“Про остаточні висновки за результатами досудового розслідування ми повідомимо найближчим часом”, - сказав він.

Розслідування проводять фахівці з міжвідомчої слідчої групи у складі головних слідчих управлінь ДБР і СБУ. До роботи залучили також спеціалістів компанії Airbus Helicopters, представників Міністерства оборони, Нацполіції і Нацгвардії.

Нагадаємо, 18 січня під час авіакатастрофи у Броварах, що на Київщині загинуло керівництво МВС: міністр Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін і державний секретар Юрій Лубкович.

Як повідомлялося раніше, працівники СБУ розслідують три основні версії: порушення правил польоту, технічна несправність гелікоптера, умисне знищення. Президент і премʼєр-міністр доручили створити спецгрупу для розслідування трагедії

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт