У гаражі біля машини: у Байдена знову знайшли секретні документи, — ВВС

На передодні було виявлено секретні папери в особистому кабінеті Джо Байдена

Фото: ілюстративне

За словами журналістів, американського президента бентежить оприлюднення другої партії документів, виявлених у його будинку у Вілмінгтоні.

У приватній резиденції президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена знайшли партію документів із секретними позначками. У службі ВВС пишуть, що на генерального прокурора США чинитимуть тиск щодо публікації подробиць і призначення адвокатів у цій справі.

«Оприлюднення другої партії секретних документів дуже бентежить президента. Найгірше, що вони були знайдені в його гаражі разом зі спортивною машиною 1960-х років, — не найбезпечніше місце», — зазначають журналісти.

Генеральний прокурор має намір провести щодо цього інциденту пресконференцію, проте дата поки що не відома. У публікації також ідеться, що від генпрокурора вимагатимуть призначення спеціального адвоката й оприлюднення інформації про знайдені документи.

За словами журналістів видання The New York Times, у Білому домі поки що не відповіли на запитання щодо змісту знахідок і про те, чи був у когось доступ до них. Байден також ухилився від питання репортера щодо зберігання секретних паперів поряд із автомобілем.

«Мій Corvette стоїть у замкненому гаражі, тож він не стоїть на вулиці», — сказав Джо Байден, пообіцявши поговорити про це пізніше.

Адвокат президента Річард Заубер підтвердив, що документи знайшли на складі в гаражі резиденції у Вілмінгтоні та в сусідній кімнаті.

«Під час перевірки юристи виявили серед особистих і політичних документів невелику кількість додаткових записів адміністрації Обами-Байдена із секретними позначками», — повідомив Заубер.

Раніше 10 січня журналісти також повідомили про виявлення секретних паперів в особистому кабінеті Джо Байдена. Йшлося про документи часів його віцепрезидентства, серед яких були матеріали щодо України, Ірану та Великобританії. За словами лідера США, він не знає про їхній зміст.

 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів