У Києві посилять патрулювання поліції та ТЦК: у чому причина

В центрі міста

ФОТО: ілюстративне

У Подільському районі Києва посилять патрулювання поліції і працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Причина пов'язана з інцидентом з вбивством підлітка на фунікулері. Про це повідомив заступник голови Подільської РДА Сергій Коваленко на засіданні Громадської ради. 

 Посилені патрулі, зокрема, з’являться на Поштовій та Контрактовій площах.

За словами Сергія Коваленка, таке рішення РДА було ухвалене після нападу на Київському фунікулері, внаслідок якого загинув 16-річний підліток.

Він наголосив, що схожі інциденти на столичному Подолі почали траплятися частіше.

Вбивство підлітка у Києві: що відомо про трагедію

Нагадаємо, у неділю, 7 квітня, на станції фунікулера в Києві сталася суперечка між співробітником Управління державної охорони та підлітком. Чоловік штовхнув хлопця у скло, внаслідок чого останній отримав смертельний поріз шиї. Підліток помер на місці події. Винного затримали.

 Наступного дня Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження. Зловмисника усунули від виконання обов'язків.

Після цього правоохоронці повідомили про підозру співробітнику УДО в умисному вбивстві. Санкція статті передбачає покарання - до 15 років позбавлення волі.

Печерський районний суд Києва 9 квітня обрав запобіжний захід https://varta1.com.ua/news/ie-sprobi-pokazati-shcho-v-ukrayini-strashno-zhiti-u-dbr-rozpovili-novi-podrobici-vbivstva-pidlitka-u-kiievi_379282.htmlспівробітнику Управління державної охорони, якого підозрюють у вбивстві підлітка на станції фунікулера в столиці. 

Фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб, до 5 червня 2024 року.

 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк