У Львівському ТЦК прокоментували повістку священнику

У Стрийському районі області

Служба зв’язків з громадськістю Львівського ОТЦК та СП повідомила, що 12 грудня у соціальних мережах було поширене відео, на якому чоловік у військовій формі зневажливо спілкується з священником та звинувачує його у неявці до ТЦК та СП.

З метою зʼясування обставин інциденту та причетності військовослужбовців ТЦК та СП була проведена службову перевірку та зʼясовано наступне.

Під час здійснення планового оповіщення для уточнення військо-облікових даних військовозобовʼязаних в процес роботи військослужбовців ТЦК та СП втрутилась цивільна особа у військовій формі, що має особисту неприязнь до священнослужителя. Водночас дії військослужбовців ТЦК та СП були правомірними, повістка була виписана заздалегідь.

Громадянин (священник), який являється військовозобовʼязаним викликався у ТЦК та СП для уточнення військооблікових даних. 

Читайте також: на Львівщині ТЦК з погрозами виписали повістку священнику

Нагадуємо, що в країні триває повномасштабна війна, обовʼязок кожного громадяни зʼявитись для уточнення облікових даних у разі утримання повістки. Принагідно висловлюємо щиру вдячність тисячам священників та капеланів, які поряд з нашими воїнами на фронті підтримують моральний та бойовий дух вірян!

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт