У Львові через збільшення людей і внутрішню міграцію переселенців є загроза спалахів інфекцій та туберкульозу

Через принесені окупантами інфекції серед населення поширилася вітряна віспа

Фото: pershij.com.ua

Через збільшення кількості людей у Львові та області й внутрішню міграцію переселенців є висока ймовірність розповсюдження, спалахів низки інфекцій та хвороб. Насамперед, це стосується гострих кишкових інфекцій, туберкульозу, гепатитів. Про повідомив керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис, інформує «Тvoemisto.tv».

«Збільшення кількості населення у Львові, чисельні місця масового поселення додають тривоги, що, справді, через це можуть розповсюджуватися різного роду захворювання. Масових спалахів у нас не виникало, але кілька поодиноких спалахів гострої кишкової інфекції у місцях масового поселення внутрішньо переміщених осіб були. Кількість хворих була невеликою — від 5 до 17 осіб. Усі пацієнти отримали медичну допомогу і вже у задовільному стані», — каже він.

За його словами, щоб убезпечити населення від різних хвороб, за особами, які тимчасово приїхали у Львів та область, наглядають лікарі. Також медики працюють в осередках, організовуючи масові виїзди.

Нагадаємо, що через нелюдські умови життя та принесені російськими окупантами інфекції серед населення поширилася низка хвороб, зокрема вітряна віспа.

Як повідомляла «Варта1», на Львівщині зафіксували випадки спалаху кишкової інфекції у поселеннях, де мешкають внутрішньо переміщені особи.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий