У Львові оштрафували водія маршрутки, який не пропустив пішоходів

На вул. Мазепи не пропустив пішоходів на переході

У Львові патрульні оштрафували водія маршрутки за те, що він не пропустив пішоходів.

Як повідомляє Патрульна поліція Львівської області, 30 травня, близько 17-ї години, патрульні отримали виклик, що водій однієї із маршруток на вулиці Мазепи не пропустив пішоходів на переході.

Очевидці та учасники події розповіли, що водій, не знижуючи швидкості, проїхав пішохідний перехід. У цей момент декілька людей переходили дорогу і їм довелося втікати у різні сторони, аби не потрапити під колеса.

Поліцейські зупинили згаданий автобус на зворотньому шляху маршруту. 60-річний керманич не зміг чітко пояснити обставини події. Оскільки водій порушив пункт 18.1 (водій транспортного засобу, що наближається до нерегульованого пішохідного переходу, на якому перебувають пішоходи, повинен зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися, щоб дати дорогу пішоходам, для яких може бути створена перешкода чи небезпека) ПДР, на нього склали протокол за ч. 5 ст. 122 (ненадання переваги у русі пішоходам на нерегульованих пішохідних переходах, що спричинило створення аварійної обстановки) КУпАП.

За таке порушення передбачена відповідальність: штраф 1445 гривень або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

«Під час перевірки усіх документів, з’ясувалося, що транспортний засіб є арештований за борги. Після оформлення усіх матеріалів, автобус «БАЗ» А079.04 супроводили на арештмайданчик», — зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, у Львові відбулася ДТП з участю маршрутного автобуса.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також