У Львові суд виправдав п’яного водія-волонтера (ФОТО)

Справедливість правосуддя...

Фото: ФБ/Pitbull Lviv

Франківський суд м. Львова, суддя Мартьянова, не стали карати львівського волонтера Богдана Кисіля, який в квітні цього року керував автомобілем в нетверезому стані, повідомляється на сторінці спільноти «Pitbull Lviv» у «Facebook».

Як зазначається, суд не переконали ні те, що водій мав ознаки сп’яніння і надув 1,38 % в Драгер, ні те, що його освідували лікарі в Кабінеті огляду водія і видали висновок про стан сп’яніння.

Суддя Мартьянова вважає, що була порушена інструкція по проведенню огляду, оскільки не залучались свідки, хоча згідно змін до КУпАП від березня 2021 в ст. 266 вказано, що це є необов’язковим, а КУпАП має вищу юридичну силу, ніж Інструкції та Порядки. Також суддя написала про міфічний «Контрольний забір повітря» згідно тої ж інструкції, хоча там таке поняття відсутнє. Ну а головним аргументом стало те, що водію не запропонували здати кров чи сечу на алкоголь. А порушення інструкції, як ми знаємо згідно пункту 22, означає, що результати огляду можуть бути визнані недійсними.

«Що ж, вітаємо Богдана, що вищі сили допомогли йому містично переконати суддю, для якої у воєнний час п’яний волонтер не є загрозою і вона це оцінює як «справедливість правосуддя», — зазначається у повідомленні.  

Як повідомлялося, у Львові водій намагався відкупитися у патрульних за свою п’яну їзду.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також