У Львові судили чоловіка, який викрав авто, аби віддати ЗСУ

Сихівський районний суд виніс вирок чоловіку

Сихівський районний суд виніс вирок чоловіку, який вкрав припаркований автомобіль Lexus. Викрадач розповів, що хотів передати його ЗСУ.

Про це йдеться у вироку Сихівського районного суду Львова.

6 лютого житель Львова викрав позашляховик Lexus GX 460 вартістю понад 320 тисяч гривень, який був припаркований біля будинку.

У суді обвинувачений визнав свою провину й розповів, що від водія позашляховика почув про «перебиті» номери цього авто. Через це чоловік вирішив викрасти Lexus та віддати на потреби друзів в ЗСУ.

За словами обвинуваченого, він виявив низку несправностей в машині. Львів'янин усвідомив, що авто необхідно відремонтувати для відправлення на фронт.

«Вчинивши злочин, побачив, що авто має багато несправностей і, щоб відправити на ЗСУ, його необхідно відремонтувати і вкласти багато коштів, автомобіль бензиновий, що є проблемою заправки на фронті. Автомобіль залишив на станції Личаків, звідки по його проханню товариш перегнав за межі міста і залишив на стоянці. Через місяць до нього прийшли працівники поліції з обвинуваченням про вчинення ним злочину», – йдеться у вироку суду.

Читайте також: Окупаційні сили в Криму провели незаконний обшук у будинку сім'ї Куламета Ібраїмова 

Сихівський райсуд визнав винним чоловіка за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу, але на підставі визнання провини у скоєнні злочину та щирому каятті звільнив обвинуваченого від відбування основного покарання та призначив випробувальний термін на три роки. Житель Львова також повинен виплатити видатки за проведення судових експертиз — понад 67,8 тисячі гривень.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб