У Львові судять бурята, звинуваченого у коригуванні ракетних ударів по Львівщині (ФОТО)

Почали слухати справу коригувальника російських ракетних ударів

Фото ілюстративне

Залізничний районний суд міста Львова розпочав розгляд щодо 47-річного уродженця Улан-Уде, столиці Республіка Бурятія РФ, який має громадянство України і звинувачений у коригуванні ракетних ударів. Про це йдеться у матеріалі «Судовий репортер».

Чоловіка звинувачують у коригуванні ракетних ударів по Львову та передачі представникам РФ інформації військового характеру.

За матеріалами справи, після початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України, підсудний з ідеологічних мотивів надсилав російському представнику інформацію про пересування ЗСУ, та місця розташування військових об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури на Львівщині. У месенджері «Telegram» представник РФ був позначений символом «$».

У засіданні вже оголосили обвинувальний акт.

Серед іншого йдеться про те, що обвинувачений 17 травня надіслав фрагмент зображення з сервісу «Google maps» з обведеними на ньому червоним маркером сервісом «Автошанс», залізничним мостом та лісистою територією з можливим розташуванням заводу. 

Крім цього, вважається, що саме цей чоловік повідомив про наявність вагонів-цистерн на залізничних коліях та поблизу залізничного вокзалу у Львові й що на ДП «Львівський державний авіаційно ремонтний завод» очікуються винищувачі.

Одним із завдань, які обвинувачений начебто отримав від представника РФ завдання — встановити присутніх у Львові іноземців, які мали приєднатися до іноземного легіону територіальної оборони.

Напередодні затримання, 19 травня, чоловіку доручили з’ясувати дані про переміщення особового складу ЗСУ з околиць міста Одеси на схід України.

Дії кваліфікують як державну зраду — надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 ККУ), що передбачає 15 років тюремного покарання або довічно і з конфіскацією майна. Обвинувачений перебуває під вартою без можливості внесення застави.

Підсудний вину не визнає. Чоловік і його захисник також обурювалися присутністю журналіста в судовому засіданні.

Адвокат Ростислав Доль заперечував щодо тримання свого підзахисного під вартою, але був не проти цілодобового домашнього арешту.

«Підстав для утримання його під вартою немає. У нього є постійне місце проживання, з батьками у Львові… Органи досудового розслідування сфальсифікували цю справу, починаючи з його затримання.. Я вже неодноразово наголошував, навіть дата його затримання і то сфальсифікована. Його затримали набагато раніше, в іншому місці. Телефон вилучено, в той телефон намагалися якісь внести відомості», — говорив він у залі суду.

Додамо, що  3 травня, у Львові росіяни завдали декілька прицільних ракетних ударів по місту.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена