У Львові в'язень із колонії продав чотири гранати і автомат: суд виніс йому вирок

«Торгував» в телефонному режимі

ФОТО: ілюстративне

У Львові судили мешканця Стрия Дмитра Ш., який перебуваючи у в'язниці незаконно торгував зброєю та боєприпасами. Залізничний районний суд призначив йому покарання у вигляді трьох роки позбавлення волі. До цього терміну суд частково приєднав невідбуту частину покарання за попереднім вироком, тому остаточний вирок суду — 6 років 2 місяців позбавлення волі. Про це йдеться у вироку суду, пише Lviv.media.

Зазначається, що у вересні 2023 року в'язень, який відбуває покарання у Львівській виправній колонії, у телефонній розмові запропонував своєму співрозмовнику придбати у нього 4 гранати за 1000 гривень за штуку. Чоловік погодився і того ж дня перерахував Дмитрові Ш. на банківську картку 4 тис. грн. Після цього ув'язнений повідомив покупцю координати місця, де заховані гранати — поблизу автомобільної дороги на Львівщині.

Крім того, через місяць, перебуваючи у тій самій в'язниці, обвинувачений у телефонній розмові з іще одним своїм клієнтом запропонував придбати в нього автомат Калашникова за 20 тис. грн. Покупець погодився і того ж дня перерахував гроші на ту саму банківську картку в'язня. Після цього Дмитро Ш. повідомив координати місця в Залізничному районі Львова, де заховав автомат АК-12.

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою винуватість у скоєному злочині та дав свідчення про обставини своїх злочинів. Він щиро розкаявся і просив суд не карати його суворо. Суд визнав його винним у незаконному придбанні, зберіганні та збуті боєприпасів. При обранні міри покарання суд врахував тяжкість злочину, особу обвинуваченого, який раніше був неодноразово судимий, але позитивно характеризується у в'язниці. Суд призначив покарання — 3 роки позбавлення волі.

Читайте також: на Львівщині засудили жінку з інвалідністю, яка уклала фіктивний шлюб з ухилянтом, щоб той втік за кордон

До цього терміну суд частково приєднав невідбуту частину покарання за попереднім вироком, тому остаточний вирок суду — 6 років 2 місяців позбавлення волі. Засуджений може оскаржити вирок в апеляційному порядку.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також