У Львові збудують 7-поверховий багатофункційний ТРЦ

Перший торговий центр із кінотеатром та офісами

ФОТО: візуалізація забудовника

У Львові на вулиці Шевченка, 313, на місці недобуду, планують збудувати багатофункційну будівлю з надземним та підземним паркінгом. Виконком Львівської міськради затвердив містобудівні умови та обмеження для проєктування об’єкта. Про це інформує пресслужба ЛМР.

Йдеться про ділянку на вул. Шевченка, 313 площею 1,6 га, призначену для громадської забудови, на якій зараз розташований триповерховий недобуд. На його місці збудують 7-поверховий торговий центр на 8 тис. м2 торгових площ із офісами на 1000 м2, кінотеатром IMAX на 400 місць, фудкортами, підземним паркінгом на 217 автомобілів та наземним на 277 авто.

За словами заступника міського голови з містобудування Любомира Зубача, новий ТРЦ зможе обслуговувати мешканців Рясного та Рясне-Руської. Біля ТРЦ облаштують громадський простір із вуличними меблями та озелененням. Будівля буде інклюзивною та пристосованою для відвідування людьми з інвалідністю.

«Зведення такого ТРЦ передбачає значне покращення інфраструктури для мешканців Рясного, яким не потрібно буде їхати в інші райони Львова на закупи чи сходити в кіно. Водночас, певен, цей ТРЦ буде обслуговувати не лише Рясне, а й мешканців Рясне-Руської, і навіть для сусідньої Івано-Франкової громади Львівської агломерації», – повідомив Любомир Зубач.

Читайте також: суд зобов’язав власника демонтувати третій поверх торгового центру у Львові.

Дозвіл на будівництво отримало ТзОВ «Компанія Квартал-Сіті». Згідно з даними аналітичної системи YouControl, компанія зареєстрована понад три роки тому у Львові за адресою будівництва. Понад 90% фірми належить львів’янці Наталії Лунів, ще понад 7% – льівв’янину Любомиру Борису.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк