У Львові здійснив перший виїзд соціальний автобус для безпритульних (ВІДЕО)

Він курсуватиме для допомоги соціально незахищеним людям взимку

У Львові запровадили нову ініціативу для допомоги людям, які з певних причин втратили домівки. Щотижня упродовж зими їх безоплатно возитиме автобус турботи до закладів, які надаватимуть весь комплекс соціальних послуг – від харчування до огляду лікаря. Про це повідомили у прес-службі ЛМР

Перший виїзд соціального автобуса відбувся 8 грудня: від Порохової вежі, що в центрі міста, водій відвіз близько 40 охочих бездомних до спільноти «Оселя» у Винниках

В «Оселі» бездомні люди змогли прийняти душ, випрати речі, постригтися, отримати змінний одяг чи взуття, поїсти, пройти медичний огляд, отримати консультацію соціального працівника. І навіть – подивитися фільм: сьогодні показували «Сам удома».
Також бездомні змогли отримати медичний огляд у лікаря. Приймали людей медики з поліклініки у Винниках.

Реалізують цю ініціативу в межах соціальної кампанії «Даруємо тепло разом», за участю комунальних центрів та громадських організацій, які допомагають бездомним.

Бездомних людей про цю можливість інформують соціальні працівники під час роздачі гарячих обідів, що відбуваються у різних локаціях міста.

«Сьогодні цією можливістю скористалися понад 40 людей. Збирались біля Порохової вежі, і щоп’ятниці такий збір буде продовжуватися – о 09:00 ранку буде чекати соціальний автобус, який довезе тих людей, які цього потребують, до місць, де вони зможуть отримати допомогу», - каже  директорка центру соціальних послуг «Джерело» Зореслава Люльчак. 

Читайте також: у громадському транспорті Львова підняли вартість проїзду

Зима для людини без дому –  це питання виживання. Влітку люди йдуть до Винник в «Оселю» пішки, а взимку не можуть дістатися, бо холодно, і часто не мають грошей на проїзд у громадському транспорті.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також