У Мінцифри прокоментували резонансну заяву воєнкома

Про «Електронний реєстр»

Військовий комісар Харківського обласного територіального центру комплектування полковник Володимир Арап заявив, що реєстр Оберіг з всеукраїнською базою чоловіків від 18 до 60 років скоро може бути переданий до Дії, а отже все йде до пересилання цифрових повісток.

«Електронний реєстр у нас до початку війни. Була створена програма »Оберіг«, в яку вносяться всі військовозобов’язані, призовники. Електронна база всеукраїнська, в яку вносяться всі наші чоловіки від 18 до 60 років», – сказав Арап.

Військком розповів, що ця робота призупинялася у низці регіонів, де велися активні бойові дії, але зараз відновилася.

«База набирається. У скорому майбутньому всі наші військовозобов'язані будуть в цьому реєстрі, його підв’яжуть до »Дії«. Люди зможуть навіть отримувати повістки через »Дію«, і виклики до РТЦК будуть здійснюватися вже в електронному вигляді. До цього все йде», – додав Арап, щоправда конкретніші строки таких нововведень військовий комісар не назвав.

NV звернувся до Міністерства цифрової трансформації з проханням надати роз’яснення, щодо цієї інформації.

«У Дії повісток не буде. Щодо військового обліку — дані про військовозобов'язаних знаходяться у реєстрі Оберіг, який належить Міноборони. До Дії цей реєстр не має жодного відношення, тому що Дія — це не реєстр» - сказав Мстислав Банік, керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифри.

Читайте також: глава держави назвав дві причини, чому ЗСУ не відступлять від Бахмуту.

Тож, у «Дії» повісток точно не буде.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт