У НАТО розповіли, чи зможе росія напасти на ще одну країну

Столтенберг зазначив, що союзники по Альянсу будуть продовжувати уважний моніторинг ситуації та подальших дій росії

ФОТО: ілюстративне

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відповів на запитання журналістів стосовно провокаційних заяв російської федерації та погроз нарощування військового угруповання на кордонах з Фінляндією. За його словами, НАТО не відчуває зараз військової загрози від росії, оскільки вона майже всі свої сухопутні війська задіяла в агресивній війні проти України. Про це він сказав у Брюсселі під час пресконференції, пише «Укрінформ».

 «Фінляндія зараз перебуває у безпеці, більшій, ніж вона мала до приєднання до Альянсу, тому що зараз вона прикрита спільними зобов’язаннями в обороні, відповідно до статті 5 (Вашингтонського договору – ред.), один за всіх, всі за одного. Майже всі російські сухопутні сили задіяні в агресивній війні проти України. Тож ми не бачимо жодних безпосередніх військових загроз проти будь-якого союзника по НАТО», – сказав Столтенберг.

Водночас генсек НАТО зазначив, що союзники по Альянсу будуть продовжувати уважний моніторинг ситуації та подальших дій росії.

Читайте також: в Інституті вивчення війни заявивли, що росія може піти у наступ

Керівник НАТО наголосив, що ця організація здатна захистити будь-якого союзника, і успішно виконує це завдання вже протягом 75 років поспіль.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк