У Верховній Раді немає голосів для заборони УПЦ МП, - Стефанчук

Заборона УПЦ МП

Про це Стефанчук сказав в інтерв'ю "Радіо свобода". Зокрема, у нього запитали, чому не вносяться на розгляд парламенту законопроекти, які передбачають заборону діяльності УПЦ МП.

Спікер ВР зазначив, що згідно з регламентом роботи парламенту, він як голова Верховної Ради не впливає на порядок денний, а порядок денний формується виключно погоджувальною радою.

«Парламент – це механізм, який ухвалює рішення колективно. І мені здається, що поки немає 226 голосів навколо такого важливого законодавчого акту, виносити його у залу, провалювати для того, щоб просто потішити Російську Федерацію, то це просто безглуздо і юридично, і політично безвідповідально», - наголосив Стефанчук.

«Я дуже хочу вірити в те, що я побачу 226 голосів. Але поки йде внутрішня дискусія, тому що дискусія проходить не тільки всередині »Слуги народу«, а проходить у тому числі в межах інших партій, які позиціонують себе як дуже патріотичні», - каже Стефанчук.

Читайте також: МАГАТЕ підтвердило замінування території Запорізької АЕС

«А для чого далеко ходити, якщо навіть у фракції, про яку ми говоримо, є чи теперішні, чи колишні попи цієї церкви, будемо відверті. Тому тільки буде 226, я думаю, погоджувальна рада... Ще раз кажу, не голова Верховної Ради формує порядок денний, а погоджувальна рада ухвалить рішення про ухвалення цього проєкту», - підкреслив голова парламенту.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб