У ЗМІ знову заговорили про звільнення Залужного: названо термін

Про це пише CNN з посиланням на джерела

Популярного головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного викликали на зустріч в офісі президента в понеділок і повідомили, що його звільняють. Про це повідомили в CNN з посиланням на два джерела, обізнані з цим питанням, пише ТСН

Так, після тижнів зростання припущень щодо напруженості між українським президентом Володимиром Зеленським і його головним командувачем, знову заговорили про його звільнення.

Офіційного оголошення не було зроблено, тобто Залужний все ще обіймав посаду станом на вечір середи, пише видання, однак указ президента очікується до кінця тижня, повідомило одне з джерел CNN.

«Це стане найбільшим військовим потрясінням Зеленського з початку повномасштабного вторгнення росії майже два роки тому», - йдеться у повідомленні.

Чутки про зустріч і звільнення Залужного «вибухнули» у Києві в понеділок увечері, мовляв, через розбіжності виникли між президентом і його головнокомандувачем після провалу українського контрнаступу минулого року.

«Кажуть, що напруга особливо зросла, коли Залужний описав війну з росією як тупикову ситуацію в інтерв’ю та есе для журналу The Economist у листопаді», - пише видання. 

Речник президента Сергій Никифоров заявив CNN та іншим, що чутки про звільнення головнокомандувача армії не відповідають дійсності. Міністерство оборони також опублікувало повідомлення у своїх соцмережах: «Шановні журналісти, негайна відповідь усім: ні, це неправда».

А сам президент у своєму щоденному вечірньому зверненні в понеділок взагалі не згадував свого начальника армії.

Читайте також: У WP уточнили причину розбіжностей між Залужним і Зеленським

Натомість сам Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний після чуток про свою «відставку» опублікував фото з начальником Генштабу Сергієм Шапталою на робочому місці.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також