Україна отримає 100 безпілотників від Quantum-Systems

Постачання нового озброєння

Німецька компанія Quantum-Systems розпочала постачання Україні 100 безпілотників Trinity різних моделей. Ці безпілотні системи призначені для підтримки Збройних Сил України у розвідувальних місіях, а також відстеження місцевості та позицій потенційного ворога.

Інформація про постачання безпілотників була оприлюднена у вересні 2023 року, і Quantum-Systems також постачає в Україну сотні безпілотних літальних апаратів (БПЛА) Vector від імені уряду Німеччини.

Українські оператори вже завершили тренінг для підготовки інструкторів із використання безпілотників Trinity на території України.

Безпілотні апарати Trinity мають характеристики, такі як максимальний час польоту в 90 хвилин, дальність польоту від 5 до 7,5 км, розмах крил в 2,394 м і максимальна злітна вага в 5,75 кг.. Ці дрони ефективні при оцінці шкоди інфраструктурі, будинкам, дорогам і мостам після подій, пов'язаних із військовими діями.

Читайте також: У Європарламенті виступили проти швидкого вступу України до Євросоюзу
Завдяки модульній системі Trinity може бути оперативно піднятий у повітря та виконує автоматизоване тактичне картографування та візуалізацію місцевості. Один безпілотник під час одного польоту здатний охопити територію площею 700 гектарів або лінійний коридор завдовжки 90 кілометрів.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб