Українська розвідка зірвала провокацію російських пранкерів

Викрили себе на простих питаннях

Українська розвідка зірвала провокацію російських пранкерів проти генерального директора компанії «Baykar Defence» Халюка Байрактара. Про це повідомляє прес-служба ГУР МО.

Цього разу росіяни спробували зв’язатися з одним із засновників компанії «Baykar defence», яка виробляє знамениті безпілотники «Байрактар», Халюком Байрактаром.

Розмова велась від імені українського прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, відеозображення якого, власне, було створено за допомогою технології «deepfake».

Щоправда, замість очікуваної розмови з паном Халюком, росіянам «пощастило» поспілкуватися з не менш фейковим «секретарем компанії «Baykar»».

Відтак, і відповідати на питання: «А що ж сталося сьогодні з кримським мостом?»

Слід відзначити низький рівень підготовки російських оперативників, які декількаразово викрили себе під час розмови. У тому числі через незнання правильної вимови сталого вислову «бабине літо», яке вони вимовляли як російське «бабьє лєто».

Метою цієї акції була спроба дискредитація співробітництва між Україною та Туреччиною. У кінці розмови російським оперативникам було повідомлено, що їх викрито, і вони будуть притягнуті до відповідальності.

Раніше у розвідці повідомили, кого росія планувала призначити «президентом» України.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена