В ГУР сказали, на що найближчим часом будуть спрямовані інформаційні атаки рф

Інформаційні атаки від ворога

Найближчим часом інформаційні атаки ворога будуть спрямовані на зрив мобілізації і делегітимізацію українського військово-політичного керівництва держави.

Ворог продовжує спроби інформаційного впливу всередині нашої держави. Про це повідомив у коментарі журналістам у понеділок представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

«Це буде стосуватися і питань зриву мобілізаційної кампанії, питання спроби делегітимізації українського військово-політичного керівництва. І, звичайно, цьому потрібно протидіяти на різних рівнях», - сказав він.

За словами Юсова, росіяни приділяють особливу увагу роботі в соцмережах, нових медіа і на цифрових платформах. Зокрема у РФ над цим напрямком працюють «окремі чисельні групи, під це виділяються серйозні бюджети».

«Російське ІПСО активно присутнє на різних цифрових платформах. З боку держави це потребує додаткового реагування», - зазначив представник розвідки.

Юсов додав, що для протидії російській дезінформації українська влада веде діалог з адміністраціями соцмереж.

Читайте також: Зеленський розповів, чому підписав закон про зниження призовного віку

«Я можу відзначити, що контакт на рівні України з адміністрацією платформи ТікТок є, діалог ведеться. Я переконаний, що результати також будуть. Діалог з платформою Теlegram об'єктивно знаходиться на найслабшому рівні, якщо порівняти будь-які інші цифрові платформи», - сказав представник ГУР.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб