В Україні анонсували закон про покарання чоловіків, які виїхали за кордон під час війни

Кожному планують нагадати, що вони робили під час війни

Фото ілюстративне

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко анонсував закон про покараннячоловіків, які спромоглися виїхати за кордон під час війни. Про це голова МВС України розповів в інтерв’ю «РБК-Україна».

В Україні  зараз планують запровадити покарання для чоловіків, які незаконно виїхали за кордон під час повномасштабного вторгнення рф на територію України.

Покарання порушників планується після їхнього повернення до країни.

Міністр зауважив, що на сьогодні в Україні не існує жодних покарань для тих, хто незаконно перетнув кордон і потім повернувся до країни.

«На сьогоднішній день таких правил і обмежень не встановлено, але я думаю, що по закінченню війни держава зробить все для того, щоб кожному громадянину нагадати, що він робив під час війни. Маю на увазі тих, хто нелегально перейшов кордон», – сказав Клименко.

Клименко вважає, що, це буде спільна ініціатива як уряду так і  парламенту: "Я думаю, це буде закон".

Голова МВС додав, що на сьогодні вивчається міжнародний досвід у цьому питанні. 

«Яким чином поводитись з нашими громадянами, які порушили закон вже один раз. Вони мають відповісти за порушення закону. Я думаю, кожен громадянин цього хоче і зрозуміє державу, якщо будуть якісь обмеження щодо подальшого пересування цих громадян як мінімум за кордон», – розповів Клименко.

Читайте також: стало відомо, скільки чоловіків з дозволом на виїзд не повернулися до України

Додамо, що на сьогодні чоловікам віком 18-60 років під час воєнного стану заборонено виїжджати за кордон.

Проте є певні виключення. 

varta1.com.ua: Новини