В Україні можуть заблокувати популярну соцмережу

Можуть ввести санкції

В Україні можуть ввести санкції щодо заборони на використання соціальної мережі TikTok. Про це розповів голова Комітету зі свободи слова Верховної Ради Ярослав Юрчишин в інтерв'ю РБК-Україна.

«Якщо такі санкції введені в країні-партнері, ми їх вводимо. Тут все дуже непросто, але це може стати ще одним козирем в переговорах не лише з TikTok, а й з Telegram, якщо Штати підуть на такий гострий крок», - сказав голова Комітету зі свободи слова.

Він наголосив, що наразі залишається невідомим, як соціальна мережа збирає, обробляє та використовує персональні дані користувачів.

«Вони розуміють, що в постінформаційну добу це ключовий ресурс, ключовий актив людини. І якщо його використовувати не в правовому полі, то в кінцевому варіанті страждає не лише людина, а й держава в цілому», - додав Юрчишин.

Голова Комітету зі свободи слова додав, що наразі відстежуються всі процеси та питання щодо обмежень TikTok та Telegram в інших країнах, таких як Іспанія та Норвегія.

«Ми слідкуємо за процесом обмеження використання штучного інтелекту. Ми зараз будемо адаптовувати Digital Service Act в Україні, бо це буде частина нашого євроінтеграційного завдання. Тому рухатися ми точно будемо», - резюмував Юрчишин.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також