Від милиць до вертикалізаторів: на Львівщині можна взяти на прокат різні засоби реабілітації (ФОТО)

Діє безкоштовний пункт прокату

На фото реабілітаційне обладнання

На Львівщині діє безплатний пункт, де можна взяти на прокат різноманітні засоби реабілітації: від милиць до вертикалізаторів. Функціонує пункт прокату допоміжних засобів реабілітації на базі Обласного центру комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю Святого Пантелеймона. Там можна орендувати різного роду обладнання: від милиць до вертикалізаторів. Повний перелік обладнання за посиланням. Про це 17 квітня повідомляє пресслужба ЛОВА.

Ця послуга – безкоштовна і нею можуть скористатись люди, котрі потребують спеціальних технічних засобів реабілітації. Це діти з інвалідністю віком до 18 років, особи з інвалідністю, а також інші окремі категорії населення – люди похилого віку, учасники бойових дій, постраждалі. Доступною вона є і для жителів Львівщини, і внутрішньо переміщених українців, які тут зареєстровані та проживають.

“У пункті прокату є доволі широкий вибір обладнання. Це і стійка (вертикалізатор) з елементами фіксації тулуба; ортопедичні дитячі крісла; ходунці на колесах; активні крісла колісні, у тому числі дитячі; крісла колісні з електроприводом; приладдя для ванної кімнати – стільці, сидіння, лави, сходинки  для ванної та душу, стільці туалетні та інші речі”, – розповів керівник департаменту соціального захисту населення Львівської ОВА Роман Андрес. 

Як отримати послугу
 
Один із батьків, опікунів або законних представників дитини з інвалідністю, особа з інвалідністю або її законний представник повинен звернутись у пункт прокату допоміжних засобів реабілітації, який діє у Стебнику на базі обласного Центру комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю Святого Пантелеймона (вул. Дорошенка, 1, телефон: 0982138008, e-mail: sonechko82172@ukr.net, https://rehabcenterstpanteleimon.com.ua/).

Необхідно надати заяву, завірені копії документів та укласти відповідну угоду. Щодо переліку документів (їх копій), то потрібно мати:

  • паспорт громадянина України (1-2 сторінка (3-6 за наявності відміток)) або ID – картку або свідоцтво про народження дитини, що потребує прокату технічних та інших засобів реабілітації;
  • паспорт громадянина України (1-2 сторінка (3-6 за наявності відміток)) або ID – картку законного представника особи (в разі наявності), що потребує прокату технічних та інших засобів реабілітації;
  • пенсійне посвідчення особи, що потребує прокату технічних та інших засобів реабілітації (в разі наявності);
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків особи, що потребує прокату технічних та інших засобів реабілітації (в разі наявності);
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків представника (в разі наявності); 
    довідка внутрішньо переміщеної особи, що потребує прокату технічних та інших засобів реабілітації (в разі наявності);
  • індивідуальна програма реабілітації особи з інвалідністю (для особи з інвалідністю та дитини з інвалідністю) або висновок ЛКК (для інших осіб, осіб з інвалідністю, група інвалідності яких установлена до 1 січня 2007 р. безстроково або строк дії не закінчився), що містить показання для забезпечення допоміжними засобами реабілітації.

Читайте також: львівські медики врятували 4-річну пацієнтку з Північної Ірландії від важких судомних нападів (ФОТО)

Щодо термінів договору винайму на тимчасове користування допоміжним засобом реабілітації, то його можна укласти на шість місяців з можливим продовженням.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк