Волонтерка зі Львівщини отримала штраф за допомогу у нелегальному перетині кордону

Фото ілюстративне

У місті Яворові, що на Львівщині волонтер Марія Харченко визнала провину у незаконному переправленні людини через державний кордон. Про це пише 368.media з вироку місцевого суду Львівської області за  ч.3 ст. 332 КК.

Жінка знаючи, що на період воєнного стану виїзд за межі країни чоловіків віком від 18 до 60 років забороняється, заробляла на схемі незаконного переправлення осіб через державний кордон.

«На автозаправці у травні минулого року вона отримала від чоловіка першу частину грошових коштів у сумі одну тисячу доларів. За ці гроші Харченко обіцяла сприяти виїзду «клієнта» за кордон шляхом внесення інформації про нього як водія ГО «Справедливість та контроль» до інформаційної системи «Шлях». У червні через месенджер «WhatsApp» обвинувачена дала чоловікові вказівку перетинати кордон у пункті пропуску «Будомєж-Грушів» і повідомити прикордонникам, що підставою виїзду є внесення даних до інформаційної системи «Шлях». Чоловік дійсно перетнув державний кордон та виїхав до Польщі», - йдеться у повідомленні.

За кілька днів чоловік повернувся і 22 червня на автозаправці віддав обвинуваченій решту винагороди — одну тисячу доларів імітаційними купюрами. Жінку було затримано.

У судовому засіданні обвинувачена вину визнала повністю, дала показання. У вчиненому щиро розкаялася. Вона уклала угоду з прокурором про визнання винуватості, домовившись про значно менш суворе покарання, аніж передбачено законом, — 51 тис. гривень штрафу.

Затверджуючи угоду і визначаючи покарання, суд зважав на молодий вік обвинуваченої, відсутність попередніх судимостей, наявність двох неповнолітніх дітей, позитивні характеристики за місцем проживання, те, що вона активно займається волонтерською та громадською діяльністю, підтримує ЗСУ.

Раніше за жінку було внесено близько 149 тис. гривень застави. Суд на прохання обвинуваченої і заставодавця перерахував цю суму на користь Збройних Сил України.

Як повідомлялося, суд звільнив від в'язниці водія львівської маршрутки, який на смерть збив людину

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також