Юний шаховий геній з Бучі виступатиме за Польщу

В соцмережах полився хейт від поляків

Ілюстрація: xsport.ua

Колишній віце-чемпіон Європи з шахів серед юніорів (до 8 років) і дворазовий чемпіон України серед юніорів Кирило Неженцев виступатиме за Польщу.

Як повідомляє Yavp.pl, хлопець, який є четвертим у світовому рейтингу найкращих гравців у світі до 12 років у швидких шахах, приїхав до Польщі, втікаючи з Бучі разом із бабусею, мамою та братами і сестрами. 
12-річний юнак з України перемагав не тільки однолітків, а й дорослих гросмейстерів. Зокрема, виграв у польського чемпіона Бартоша Сочка, а в синхронній грі переграв і  легендарного Гаррі Каспарова. Тепер молодий гравець представлятиме Польщу. На профілі Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) біля його імені вже є біло-червоний прапорець.

Кирило Неженцев тренуватиметься у Варшаві в місцевому клубі “Полонія”, який підтримав його на самому початку приїзду до Польщі. Хлопець тепер посилить юніорську збірну Польщі, а в 2024 році приєднається до національної збірної шахістів віком до 14 років. Водночас далеко не всі поляки позитивно поставилися до того, що молодий шаховий геній з України виступатиме за польську збірну. Чимало інтернет-користувачів захейтили і хлопця, і такий перехід між федераціями, сиплячи в коментарях під новиною в тому числі образи на національному підгрунті.

Ось кілька скринів-прикладів:

Скриншот : Yavp.pl

Читайте також: більше 60 шахістів Львівщини позмагалися в грі проти відомих гросмейстерів. 

«Щоправда, навряд тут обійшлося без постійних онлайн-тролів, які розпалюють ворожнечу до українців, ховаючись за незрозумілими аватарами та іменами», наголошується у повідомленні.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також