З вікна вибивалось полум’я: львівські рятувальники дивом врятували чоловіка з палаючої квартири (ФОТО)

Власник квартири був при свідомості, але самостійно рухатись далі вже не міг

ФОТО: ДСНС у Львівській області

Сьогодні зранку, 2 січня о 05:43 у м. Львові на вул. Під Голоском, 17,  виникла пожежа в квартирі на четвертому поверсі дев'ятиповерхового житлового будинку.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Львівській області.

До місця виклику виїхали чергові відділення м. Львова, а також оперативно-координаційний центр ГУ ДСНС України у Львівській області.

На момент прибуття пожежних підрозділів з вікна квартири вже вибивалось полум’я, а сходова клітина була щільно заповнена токсичними продуктами горіння. Не гаючи часу рятувальники включились у спеціальні апарати захисту органів дихання та зору та приступили до проведення робіт з порятунку мешканців будинку, які самостійно не могли вийти із задимлених помешкань та параленьно розпочали роботу з ліквідації займання.

На сходовому майданчику на 4 поверсі, коло палаючої квартири, вогнеборці виявили, власника 1957 року народження, який був при свідомості, але самостійно рухатись далі вже не міг. Тож, вогнеборці вивели чоловіка на свіже повітря та передали працівникам медичної допомоги. Потерпілого госпіталізували, він отримав опіки голови, шиї, обох кистей рук І-ІІ ступеня.

Водночас з метою гарантування безпеки мешканцям підїзду, за допомогою рятувальних пристроїв, вогнеборці вивели з квартир з 5 по 9 поверх 31 особу, з них 5 дітей, та кота. Також з нижніх поверхів було евакуйовано 15 осіб.

Фото: ДСНС у Львівській області

О 06:21 пожежу локалізовано та о 06:36 ліквідовано в складі 5-х ланок газодимозахисної служби. Вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі 17 кв.м, вікно, пошкоджено стіни та стелю на площі 100 кв.м.

До ліквідації пожежі залучалось 35 чоловік особового складу та 6 одиниць спецтехніки.
Обставини та причина виникнення пожежі встановлюється.

Нагадаємо, що сьогодні вночі у Львові в гуртожитку трапилася пожежа (ФОТО/ВІДЕО). 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також