За несплату аліментів на чоловіків чекає мобілізація

Втрата права на відстрочку від сплати аліментів

Новий мобілізаційний закон передбачає додаткові санкції для військовозобов'язаних батьків, котрі не сплачують аліментів. 

Відтепер батьки трьох чи більше дітей мають право на відстрочку від військової служби. Однак невдовзі за несплату аліментів хоча б за одну дитину понад три місяці вони його втрачатимуть. ТЦК отримають доступ до бази даних про заборгованість. 

У Міністерстві юстиції оцінюють цей потенційний мобілізаційний ресурс у 20 тисяч людей. Але застерігають: мобілізація не покарання, тут це можливість службою в армії з досить високими зарплатами погасити свої борги й забезпечити власних дітей. 

У Мін’юсті пояснили, що після того, як новий закон про мобілізацію набере чинності, а це вже наступного місяця, військовозобов'язані батьки трьох чи більше дітей мають з'явитися до ТЦК протягом 60 днів. 

Такий громадянин (не лише чоловіки, а й жінки з фармацевтичною чи медичною освітою) повинні  довести право на відстрочку. І не лише факт батьківства трьох або більше неповнолітніх дітей. А й відсутність заборгованості, якщо мусять сплачувати аліменти. Навіть якщо така заборгованість буде понад три місяці з виплат одній дитині, людина втратить право на відстрочку.

Читайте також: В Івано-Франківську затримали кримінального авторитета, який налагодив наркотрафік до СІЗО (ФОТО)

«У ТЦК навіть не будуть перевіряти, чи розлучений громадянин. Факт наявності трьох і більше дітей — уже підстава, але опісля виключно без боргів з аліментів. Далі ТЦК буде ухвалювати рішення щодо права на відстрочку. Або ж ні. Батьки знову отримають її, якщо погасять заборгованість. В іншому разі можуть бути мобілізовані», — попередили в міністерстві. 

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також