За Павелка внесено заставу коштами, які мають російське походження

9,88 млн грн застави

Заставу за президента УАФ Андрія Павелка внесли грошима, які мають російське походження та були предметом вчинення злочинів в іншому кримінальному провадженні. Про це повідомив прокурор під час судового засідання, яке відбулося сьогодні, 9-го серпня, у залі Шевченківського районного суду міста Львова, пише FootballHub.

Слідство встановило зв'язок між полтавським юристом Святославом Болінським, який вносив заставу, та адвокатом Бойко, який наразі представляє інтереси Павелка у суді.

Болінський був підзахисним адвоката Бойка у кримінальному провадженні стосовно декількох осіб, яких підозрювали у держзраді та відмиванні майна, одержаного злочинним шляхом.

Заставу у розмірі 9,88 млн гривень за Павелка у листопаді 2022-го року внесла компанія компанія «УАФ Маркетинг».

Читайте також: Президент УАФ сплатив майже десять мільйонів гривень застави і вийшов на волю

У 2018—2019 роках слідчі Нацполіції відкрили кримінальні провадження щодо керівництва УАФ та її голови Андрія Павелка через можливе розкрадання бюджетних 270 мільйонів гривень ($11,16 млн), які були виділені на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах, а також через можливе заволодіння бюджетними коштами «ФФУ Продакшн» і «Спорт Технологія».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт