Затриманого у Львові переселенця ув’язнили на 15 років (ФОТО)

Галицький суд міста Львова визнав винним вихідця із Луганщини

Фото: Судовий репортер

Галицький районний суд міста Львова визнав винним 30-річного вихідця із Луганщини Руслана Глотова, який у 2014 році декілька місяців чергував на блокпостах терористичної організації «ЛНР». 

Як повідомляє «Судовий репортер», прокурор просив суду максимальне покарання у виді 15 років позбавлення волі і суд цю позицію підтримав.

Підсудний свою провину визнав частково: лише в участі у непередбачених законом збройних формуваннях ( ч. 2 ст. 260 ККУ), але не щодо сприяння терористичній організації (ч.1 ст. 258-3 ККУ).

Глотова затримали на початку березня 2022 року в Львові, де він перебував у статусі внутрішньо-переміщеної особи. Його рідне селище Тошківка Луганської області тимчасово окуповане російськими військами. 

Чоловік значився на обліку у Дрогобицькому військкоматі та начебто збирався воювати за Україну. Але після ретельної перевірки з’ясувалось, що він причетний до діяльності «ЛНР». Тому Глотова помістили в слідчий ізолятор, де він залишався протягом усього судового процесу без можливості внесення застави.

За версією обвинувачення, у 2014 році Глотов із автоматом Калашникова чергував на одному з блокпостів на окружній автодорозі в місті Лисичанськ Луганської області. Він перевіряв документи громадян, оглядав їх речі і транспортні засоби на автодорозі Тошківка — Біла гора та у напрямку міста Лисичанськ. Також патрулював і спостерігав, аби не було транспорту зі зброєю і боєприпасами.

«Винуватість підтверджується його особистими показаннями… Визнав свою вину у вчиненні інкримінованого  йому злочину передбаченого ч.2 ст. 260 КК України. Та дав визнавальні показання про його участь в період, наскільки він пригадує, з серпня по вересень 2014 року у незаконному збройному формуванні», — повідомив прокурор.

Прокурор надав суду інформацію з особистої сторінки Глотова та його знайомого у соцмережі «Вконтакте». На фото обвинувачений у футболці з написом «справедливая Россия», хизується перебуванням у Москві вже після початку війни на сході України у 2014 році.

На інших світлинах Глотов стоїть поряд із озброєними чоловіками у військовій формі з шевронами російського зразка. Потім уже сам у камуфляжі, зі зброєю, на військовій техніці. 

Фото: Судовий репортер

Як повідомлялося, українець катував своїх односельчан, щоб отримати зізнання у крадіжці його кавунів.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий