Зеленський повідомив скільки танків потрібно Україні

300-500 танків

Володимир Зеленський висловив вдячність західним партнерам за наміри передати українським збройним силам для протидії російській агресії важку бронетехніку. Про це він сказав в інтерв'ю Sky News.

«Нам зараз потрібно 300−500 танків… Танки потрібні для наступальних дій на нашій землі. Броньована техніка потрібна, щоб захистити наших людей», — сказав український президент.

Зеленський зауважив, що танки повинні надходити до України з якомога меншим розривом у часі між ухваленим рішенням про їх надання та постачанням.

«Кількість танків і термін, коли вони до нас можуть доїхати, мають невід'ємну і надважливу роль», - сказав він.

Зеленський підкреслив, що існує уже багато рішень щодо надання Україні різної зброї, але «вона й досі не доїхала».

«Буває, що ця зброя їде місяцями. Я не кажу, що в цьому хтось винен, просто кажу, що полегшення настає тоді, коли те, що партнери дають, починає працювати на захист нашої армії… П’ять, вісім, десять танків не вирішують питання на полі бою. Це не політика — це про конкретні результати на полі бою», — додав президент.

Він вважає, що американські танки Abrams можуть прибути до України занадто пізно.  

«Я не знаю реальної ситуації станом на цю хвилину, коли вони мають бути, коли Америка дасть нам Abrams. І я не знаю реально, коли саме прибудуть танки з Європи», - зазначив Зеленський.

У цьому контексті він нагадав про танки, щодо яких президент Франції Емануель Макрон ухвалив це рішення два тижні тому.

«Емоційно це будо дуже позитивно для мене. Але в мене як у президента України під час війни немає двох тижнів», - додав Зеленський.

Нагадаємо, що Німеччина погодила передачу Україні танків Leopard 2.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт