Зеленський відповів на петицію щодо створення Національного Пантеону Героїв України

Президент її підтримав

Президент Володимир Зеленський погодився з актуальністю створення у Києві Національного Пантеону Героїв України на території парку Аскольдова Могила. Про це йдеться у відповіді до петиції.

Він доручив прем'єр-міністру Денису Шмигалю забезпечити опрацювання петиції органами виконавчої влади спільно з Київською міською військовою адміністрацією.

«Порушене у петиції питання вважаю актуальним у контексті збереження історичної пам’яті нашого народу, консолідації і згуртування українського суспільства довкола ідеї відстоювання державного суверенітету і територіальної цілісності України», – повідомив Зеленський.

Він вважає створення меморіального комплексу українських героїв одним із важливих загальнонаціональних завдань, над реалізацією якого вже ведеться робота.

Раніше повідомлялося, у ніч на п’ятницю росія здійснила ракетну атаку по території України.

Зокрема, вже створено організаційний комітет з підготовки та проведення заходів зі створення меморіалу українських героїв та затверджено його персональний склад. Міністерство культури та Український інститут національної пам’яті опрацьовують проект концепції майбутнього меморіалу.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт