Звільнений з посади начальника ліцею ім. Богуна Герой України Гордійчук зустрівся з Умєровим і пішов на підвищення (ФОТО)

Рустем Умєров: «Це честь для мене»

фото: ФБ/Ігор Гордійчук

 

Герой України, генерал-майор Ігор Гордійчук переводиться з посади начальника Київського військового ліцею імені Івана Богуна. Тепер Гордійчук працюватиме в Національному університеті оборони України.

Про це він повідомив «Суспільному».

«Я кадровий військовий, мене на нову посаду перевели. Це підвищення. Я поки у процесі погоджень, згоджень, бо це нова посада», — сказав Гордійчук без уточнень, яку саме посаду відтепер обійматиме.

Водночас 6 листопада військовий опублікував допис у Facebook, де каже про свою зустріч віч-на-віч із міністром оборони України Рустемом Умєровим. І там Гордійчук пише, що його нове місце — заступник начальника Національного університету оборони України імені Черняховського.

Київський військовий ліцей імені Івана Богуна ще 24 жовтня повідомляв, що в стінах навчального закладу пройшла урочиста церемонія прощання з Бойовим Прапором Героя України генерал-майора Ігоря Гордійчука. Ексочільник ліцею Богуна передав керування полковнику Євгену Камалову.

Ігор Гордійчук — генерал-майор ЗСУ із позивним «Сумрак». Він понад 30 років служить у Збройних силах України. У 2014 році під час оборони Савур-могили його тяжко поранили, зокрема в голову, він довго проходив реабілітацію. 21 жовтня 2015 року Указом президента України Гордійчуку надали звання Героя України і вручили орден «Золота Зірка». Ігор Гордійчук також нагороджений орденами Богдана Хмельницького II та III ступенів.

Читайте також: Ігоря Гордійчука звільнено з посади начальника ліцею ім.Богуна.

Із 2016 по 2023 рік він очолював Київський військовий ліцей імені Івана Богуна.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий