У день народження загиблого генерал-майора Сергія Кульчицького вшанували його пам’ять

r4
r4

Сьогодні, 17 грудня, свій 56-й день народження мав би відсвяткувати Герой України — генерал-майор Сергій Кульчицький. Однак, його життя увірвалося 5 років тому, під час війни на Донбасі, повідомляє Західне територіальне управління Національної гвардії України.

У Львові, на Личаківському кладовищі, його пам’ять вшанували начальник Західного територіального управління генерал-лейтенант Олександр Набок, його заступники, командири військових частин та командування Навчального центру Національної гвардії України з міста Золочів. Поруч із ними була і дружина генерала — Надія Богданівна Кульчицька.

Генерал загинув 29 травня 2014 року на Донеччині. Близько 12:30 год., поблизу Слов’янська, після розвантаження продуктів харчування на блок-посту та проведення ротації, повертаючись із району гори Карачун, вертоліт, на борту якого був Сергій Кульчицький, обстріляли та підбили терористи. Під час падіння борту вибухнули паливні баки.

Разом із генералом загинуло ще 12 осіб: 6 військовослужбовців Національної гвардії та 6 представників спецпідрозділу МВС України. Штурман екіпажу, старший лейтенант Олександр Макеєнко залишився живим.

Поховали генерал-майора Сергія Кульчицького 31 травня у місті Львові. Він став першим генералом, який загинув під час російської збройної агресії на Сході.



За виняткові військові заслуги перед Українською державою, героїзм і самопожертву, виявлені в захисті державного суверенітету України, 20 червня 2014 року був посмертно удостоєний звання Героя України з орденом «Золота Зірка».

varta1.com.ua: Новини