У Львівській області виявили 129 дітей без належної опіки батьків

bez-opiky
bez-opiky

З початку року, у Львівській області працівники служб у справах дітей спільно з представниками органів внутрішніх справ та соціальних служб провели 1169 профілактичних заходів і виявили 129 дітей без належної опіки батьків. Про це повідомив сьогодні під час брифінгу начальник Служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис, передає пресслужба ЛОДА.

“Під час рейдів 94 дитини вилучили з вулиці, 35 — із сімей.  Щодо вікової категорії, то тринадцять дітей до 6 років, 59 дитини — від 6 до 14 років, 57 дитини — від 14 до 17 років. Також ми обстежили 2140 сім’ї і за неналежне виконання батьківських обов’язків попередили 1149 батьків та 253 батьків рекомендували притягнути до відповідальності”, — зазначив Володимир Лис.

Також Володимир Лис зазначив, що під час рейдів виявили 19 порушень правил торгівлі спиртними напоями, попереджено 8 посадових осіб та 9 ініціювали притягнути до відповідальності.

За його словами, у сім’ї повернули 43 дітей, до навчальних закладів — 28. У притулок влаштували 52 дитину, а до закладів охорони здоров'я — 6.

“Вцілому торік статус дитини-сироти та дитини позбавленої батьківського піклування отримали 387 осіб. Цю роботу продовжуватимемо і надалі й важливо, щоб мешканці при виявленні дитини без належної опіки батьків або коли є загроза життю повідомляли служби у справах дітей та працівників ювенальної превенції. Кожна дитина повинна мати сім’ю та бути в безпеці”, — додав Володимир Лис.

«За результатами рейдів на батьків, які недобросовісно виконують свої обов’язки, склали 1418 протоколів. Крім того притягнули до відповідальності 324 неповнолітніх, переважно за куріння, вживання спиртних напоїв», — наголосив начальник сектору ювенальної превенції ГУ Національної поліції у Львівській області Віктор Новачук.

varta1.com.ua: Новини