1 червня в Україні та світі відзначають День захисту дітей

З початку війни загинуло 243 українські дитини

1 червня в Україні та світі відзначають День захисту дітей

1 червня в Україні та світі відзначають День захисту дітей. Свято покликане захистити малюків від насильства, голоду, неможливості здобути освіту та медичну допомогу, а також інших проблем та бід, з якими стикаються діти у багатьох країнах світу, пише «Дзеркало тижня».

Історія свята

День захисту дітей відзначають з 1950 року, свято встановили у 1949 році на сесії Міжнародної демократичної федерації жінок.

В Україні День захисту дітей відзначають з 1998 року.

Сьогодні діти України страждають від війни, яку у нашій країні розв'язала росія. З початку повномасштабного вторгнення країни-агресора загинуло 243 українські дитини, ще 444 — отримали поранення. Багато дітей разом з батьками були змушені покинути Україну, рятуючись від війни, а деяких окупанти вивозять до росії, фактично депортуючи їх.

1 червня у Домі Милосердя святого Миколая, який діє при Центрі Опіки Сиріт Львівської Архиєпархії УГКЦ (вул. Короленка, 7), відбудеться екуменічна молитва за дітей, чиє життя забрала війна, за тих, хто осиротів та отримав поранення. Початок молитви — о 15:00 год. До неї долучаться представники усіх християнських конфесій міста Львова.

Як повідомлялося, окупанти вивозять українських дітей до малолюдних територій Сибіру.

Новини Львівзагинули діти війна в Україніstoprussiaпримусова депортаціяДень захисту дітей