Антимонопольний комітет оштрафував «Львівтеплоенерго» за низку порушень

Комунальне підприємство зобов’язувало споживачів отримувати технічні умови та технічні рішення для встановлення лічильників

Антимонопольний комітет оштрафував «Львівтеплоенерго» за низку порушень

Антимонопольний комітет України оштрафував два комунальні підприємства – «Львівтеплоенерго» та «Київтеплоенерго» – на понад мільйон гривень. Таке рішення було прийнято 14 листопада на засіданнях тимчасових адміністративних колегій, повідомив голова АМКУ Павло Кириленко.

«У різні періоди (починаючи з 2018-го) ці два КП припускалися ідентичних порушень: зобов’язували споживачів отримувати технічні умови та технічні рішення для встановлення лічильників – вузлів обліку теплової енергії.

Тимчасові адміністративні колегії, які окремо розглядали справи по «Львівтеплоенерго» та «Київтеплоенерго», на своїх засіданнях дійшли однакових висновків: встановили і довели факти порушень та оштрафували підприємства», написав Кириленко.

«Львівтеплоенерго» має сплатити до держбюджету 550 тисяч гривень, «Київтеплоенерго» - 502 тис. грн.

«Під час визначення розмірів штрафів було враховано, що підприємства є об'єктами критичної інфраструктури. Крім того, суми штрафів є співрозмірними із вигодами, які вони отримали.

Читайте також: Львівська область у 2023 році очолила рейтинг корупціонерів.

Втім, суб’єкти природних монополій у своїх діях мають керуватися чинним законодавством та дбати про дотримання інтересів споживачів – ця позиція Антимонопольний комітет України була і залишається незмінною», наголошується у повідомленні.

 

штрафновини КиївНовини ЛьвівНовини УкраїниЛьвівтеплоенергоАМКУ