Арестович подав до суду на львівську нардепку Піпу

Скандал у Львові через пісні Цоя

Арестович подав до суду на львівську нардепку Піпу

Державне бюро розслідувань (ДБР) зобов'язали розпочати кримінальне провадження, головним фігурантом якого є народний депутат Наталія Піпа, котра зробила зауваження виконавцю пісень Віктора Цоя у Львові.

Як пише УНІАН, відповідне рішення ухвалив Печерський районний суд Києва за заявою екс-радника Офісу президента Олексія Арестовича. Про це він повідомив у Telegram, опублікувавши витяги з документів.

«Піпа Наталя вчинила діяння, що має ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Україні (в умовах військового конфлікту, додам), і держава повинна дати свою правову оцінку тому, що сталося. Крім того, фактично скориставшись службовим становищем, вона забезпечила щось, дуже схоже на знущання над неповнолітнім», - вважає заявник.

Арестович оголосив, що має намір «привчати любителів сіяти ворожнечу серед українців до виконання Конституції України»: «А заодно - окремих чиновників, які не бажають робити те, що їм слід за законом».

Читайте також: завершення скандалу з хлопцем, який послав депутатку та співав Цоя у Львові.

«Моє завдання - поламати шовіністичну тенденцію і не дати їй стати суспільною нормою, без різниці якою мовою говорить табір, з якого ця »норма« намагається виповзти. В Україні інша норма - свобода і гідність. Швидко не буде. Але привчимо», - додав він.

 

підлітокДБРНовини ЛьвівНовини Україниновини ОдесаОлексій Арестович Наталя Піпапісні Цоя