Банкір розповів, чого очікувати українцям від курсу долара найближчим часом

Яким буде курс до кінця тижня

Банкір розповів, чого очікувати українцям від курсу долара найближчим часом

Увечері 26 жовтня банки купують готівковий долар в середньому по 37,57 грн. Продають – по 38,1 грн.

Водночас, у листопаді в Україні очікується здорожчання готівкового долара. Втім, незначне – за прогнозами, курс буде в межах 38-39 грн. На поточному ж тижні вартість американської валюти очікувалася в районі 37,5-38,5 грн – і цей прогноз, до речі, справдився. Про це розповів начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий OBOZ.UA.

 Він зазначив: загалом ситуація на валютному ринку головним чином залежатиме від планів НБУ щодо розширення коридору можливих коливань на міжбанку.

«На фоні стабільної економічної ситуації, подальші кроки регулятора з лібералізації ринку можуть дещо вплинути на процес курсоутворення. Міжбанківський та готівковий курс будуть змінюватися трохи активніше, але це можуть бути рухи, як вгору, так і вниз (залежно від співвідношення попиту та пропозиції), однак не надто різкі», – пояснив банкір.

Яким буде курс до кінця тижня

До кінця тижня (29 жовтня) у банках готівковий курс долара буде на рівні 37,1-38,5 грн. За словами аналітика Олексія Козирева, в обмінниках курсовий коридор буде перебувати в межах від 37,4 грн до 38,3 грн.

Офіційний курс же, зазначив він, щодня коливатиметься в межах 2-5 копійок до того, що був попереднього дня. «Різкіших коливань НБУ не допускатиме, регулюючи це своїм курсом продажу валюти під час інтервенцій та обсягами таких операцій», – пояснив аналітик.

Сам же НБУ на 27 жовтня виставив офіційний курс на рівні 36,50 грн. Що на 3 коп. нижче за показник 26 жовтня.

доларкурс валютНБУбанкобміннки