Байден вказав на помилку путіна стосовно НАТО

І дав обіцянку щодо підтримки України

Байден вказав на помилку путіна стосовно НАТО

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден наголошує, що підтримка України не ослабне, а відмова президента рф володимира путіна від дипломатичного припинення війни шляхом виведення російських загарбницьких військ з України помилкова. Про це Байден під час промови у Вільнюсі після дводенного саміту НАТО, передає  «Європейська правда».

Президент США заявив, що майже після 18 місяців війни, під час якої російські сили скоюють жахливі звірства, у тому числі злочини проти людства, народ України залишається незламним, а сама Україна й надалі незалежна і вільна.

«Сполучені Штати створили коаліцію з понад 50 держав, аби забезпечити, щоби Україна захищала себе як зараз, так і була здатною це робити у майбутньому», - повідомив Байден.

 Він нагадав, що вже декілька разів зустрічався з президентом України Володимиром Зеленським, у тому числі сьогодні, 12 липня, у Вільнюсі. «Ми не відступимо. Я маю це на увазі - наше зобов'язання перед Україною не ослабне. Ми виступатимемо на стороні свободи і волі сьогодні, завтра і стільки, скільки це буде потрібно. Ми хочемо, аби ця війна припинилася на справедливих умовах. На умовах, які дотримуватимуться основних принципів Статуту ООН», - наголосив Байден.

Читайте також: Зеленський відповів британському міністру, який хотів більше подяки від України

Він нагадав, що двома ключовими стрижнями мирних відносин між державами є суверенітет та територіальна цілісність, і що жодній країні не дозволяється захоплювати територію сусідньої країни внаслідок застосування сили.

СШАНАТОПутінвійна в Україні Джо Байденвійськова допомога