Білоруські солдати радісно пішли у бік кордону: РФ знайшла спосіб змусити Білорусь воювати проти України

Білоруські солдати радісно пішли у бік кордону: РФ знайшла спосіб змусити Білорусь воювати проти України

Не встиг глава МО України попередити про провокації, як стало відомо, що два російські літаки скинули ракети на село в Білорусі.

Як пише «Фокус», глава Міноборони України Олексій Резніков звернувся до громадян Білорусі, попередивши їх, що командування російських окупаційних військ готує серію кривавих провокацій на території їхньої країни. Про це він написав на своїй сторінці у «Facebook».

За його словами, інформація є правдивою, і оборонне відомство не має причин сумніватися в ній.

«Згідно з їх злочинним задумом, російська авіація готується завдати удару по ряду населених пунктів на території Республіки Білорусь, що знаходяться поблизу від українсько-білоруського кордону. Зокрема, удар планують завдати Копані, Столинського району, Брестської області. Для маскування злочину Росія має на меті атакувати з повітряного простору України. Мета провокації — змусити чинне керівництво Білорусі до війни проти України. Москва намагається пов’язати вас кров’ю», – повідомив міністр.

Через деякий час після заяви Резнікова стало відомо, що група з двох літаків РФ противника завдали удару по території Білорусі, перебуваючи в повітряному просторі України. Вдарили по району населеного пункту Копані (Білорусь).

Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович просить білорусів не дати втягнути себе в авантюру РФ і не брати участі у війні проти України, пише «Українська правда».

«Шановні білоруси! Сьогодні Лукашенко у Москві. Саме під цей його візит о 14:00 год російські літаки вдарили по території України на Рівненщині, зробили петлю та вдарили по території Білорусі, після чого білоруські солдати радісно колонами пішли у бік білоруського кордону», — заявив Арестович.

«Ми не збираємося воювати з білорусами, а ви не повинні дозволити себе втягнути в цю злочинну авантюру, яку росіяни провокують свідомо», — зазначив радник глави ОП.

Арестович наголосив, що білорусам не потрібна ця авантюра РФ.

«Ми за 15 днів знищили понад 12 тисяч російських військових. Не треба вам потрапляти в їх число, це не потрібно Білорусі», — сказав він.

Разом з тим, у Службі безпеки України також заявили, що українські військові не планували і не планують вчиняти жодних агресивний дій стосовно Білорусі.

"Водночас офіційно заявляємо: українські військові не планували і не планують вчиняти жодних агресивний дій стосовно Республіки Білорусь!

Звертаємось до білоруського народу — не дайте використати себе у злочинній війні!

Адже ви ніколи не були окупантами і вбивцями! Не ставайте ними і зараз заради інтересів Кремля!", — зазначається у повідомленні СБУ.

У п’ятницю Командування Повітряних сил ЗСУ заявило, що російські літаки розвернулися над Україною, після чого завдали удару по території Білорусі.

Перед цим міністр оборони України Олексій Резніков попередив, що російські окупанти планують обстріляти Білорусь з території України, щоб втягнути у війну. 

БілорусьНовини УкраїниРФУкраїнавійна в Україніавіаударросійська авіація авантюра РФбілоруські солдатибілорусиросійські літакиповітряний простір