Білоруський лідер запропонував зупинити війну в Україні

Під час послання білоруському народу зробив заяву

Білоруський лідер запропонував зупинити війну в Україні

У п’ятницю 31 березня під час послання білоруському народу та Національним зборам самопроголошений президент білорусі Олександр Лукашенко закликав зупинити війну в Україні.

Про це пише ТСН, з посиланням на повідомлення білоруських ЗМІ

«Зупинитися треба зараз, доки не почалася ескалація. Спробую ризикнути та запропонувати припинити бойові дії. Так, багато хто зараз — особливо в росії — може мені сказати: »Ну, ми вже припиняли тоді на Донбасі«. Але зараз інша ситуація. Припинити треба бойові дії», - заявив Лукашенко.

Лукашенко запропонував оголосити перемир'я: «без права переміщення, перегрупування військ, без права перекидання зброї, боєприпасів, живої сили та техніки».

Диктатор білорусі закликає сісти за стіл переговорів.

«Все, мертве. Завмерли! І якщо Захід вкотре спробує використати паузу в бойових діях для посилення своїх дій обманом — росія зобов'язана задіяти всю міць ВПК та армії для запобігання ескалації конфлікту: і фосфорні боєприпаси, і збіднений уран, і збагачений уран, якщо вкотре буде обман», — сказав Лукашенко і запропонував сторонам сісти за стіл переговорів.

Політик підкреслив, що «добиватись перемоги не можна» і заявив, що здолати ядерну державу нібито неможливо.

Читайте також: загроза ракетних ударів по Україні з території білорусі буде до липня 2023 року

«Неможливо перемогти ядерну державу. Якщо російське керівництво відчує, що ситуація загрожує розпадом росії — буде застосована найстрашніша зброя. Цього допустити не можна», - сказав диктатор.

Білорусьвійна геополітика Олександр Лукашенкоміжнародна політика