Бойовик «ЛНР» очолює завод та підписує контракти з держпідприємствами

Андрій Анофрієв

Бойовик «ЛНР» очолює завод та підписує контракти з держпідприємствами

Бойовик «ЛНР» Андрій Анофрієв очолює власне підтриємство у Дніпрі та підписує контракти з державними підприємствами. Про це пише BIHUS.Info.

Попри підозру та роботу на окупантів, Анофрієв очолює «Дніпровагонрембуд».

У вересні 2022 року цей завод підписав контракт із держпідприємством «Український науково-дослідний інститут вагонобудування», а у грудні - контракт на капітальний ремонт піввагонів з держпідтриємством «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

Анофрієв у 2014 р. організував і очолив власну терористичну групу, що входила до складу так званого «Всєвєлікого войска Донского». Її вважають причетною до викрадення людей для отримання викупу та вбивства майора СБУ Тимура Гетманського.

У квітні 2021 року Анофрієва затримали та обрали запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Справу передали в Марківський районний суд Луганської області. Підготовче засідання у цій справі призначили за 2 місяці до початку повномасштабного вторгнення РФ. 

Марківку окупували, тож суд разом із матеріалами слідства опинився в окупації. Прокуратура Луганщини пояснили, що Марківський суд мав би передати матеріали до Покровського суду Дніпропетровської області.

Анофрієв згодом очолив одну зі структур «Укрзалізниці», балотувався до Харківської обласної ради, при цьому публікував у фото з «ЛНР» та їздив на окуповану територію.

Бойовик працює і живе у Дніпрі.

Раніше, понад десять бойовиків «ЛНР», які потрапили до полону, отримали у Львові вирок суду.

війнаРФРосіяЛНРкерівник бойовики ЛНР