Британія оголосила нові санкції за російські псевдовибори на окупованих територіях України

Список санкцій поповнюється

Британія оголосила нові санкції за російські псевдовибори на окупованих територіях України

Глава МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі оголосив про нові санкції у зв’язку з організованими росією псевдовиборами на окупованих територіях України.

Про це йдеться у повідомленні британського зовнішньополітичного відомства.

Одинадцять нових осіб внесуть до списку санкцій Великої Британії у відповідь на спроби росії використати фейкові «вибори» для легітимізації свого незаконного контролю над Херсонською, Запорізькою, Донецькою, Луганською областями та Кримом, які є частиною суверенної території України.

Як пояснили в МЗС Британії, до списку потрапили організації та російські високопосадовці, які безпосередньо діяли з метою підриву України та загрози її територіальній цілісності.

Серед них: Центральна виборча комісія (ЦВК) Росії, державний орган, який організував фейкові вибори цього місяця та минулорічні референдуми на незаконно тимчасово контрольованих частинах України; Наталія Бударіна, секретар ЦВК, одна з найвищих посадових осіб у Центральній виборчій комісії; Андрій Алєксєєнко, голова так званої Херсонської обласної адміністрації; Марина Захарова, голова так званої виборчої комісії в Херсоні.

«Фіктивні вибори в Росії – це прозора, марна спроба легітимізувати її незаконний контроль над суверенною українською територією. Не можна проводити »вибори" в чужій країні.

Читайте також: За місяць пальне на АЗС подорожчало майже на 2,5 гривні

Велика Британія ніколи не визнає претензій Росії на українську територію. Крим, Запоріжжя, Донецьк, Луганськ і Херсон – це Україна", – заявив Клеверлі.

«Ці останні санкції слугують суворим нагадуванням про ціну такого кричущого нападу на суверенітет, демократію та рівність», – йдеться у повідомленні.

війнаРФсанкціїБританія