Британська розвідка заявила, що росія змінила тактику масованих обстрілів України

Деталі від розвідки

Британська розвідка заявила, що росія змінила тактику масованих обстрілів України

Останні ракетні обстріли України свідчать, що російські війська насамперед намагаються завдати ударів по оборонній промисловості, а не по енергетичним об’єктам, як це було минулої зими. Про це у соцмережі Х повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«З 29 грудня 2023 року Росія збільшила інтенсивність ударів ракетами великої дальності проти України. Її військові задіяли значну частину запасів крилатих ракет, випущених з повітря, та балістичних ракет, які вони накопичили за останні місяці. Цілями нещодавніх ударів, швидше за все, були об’єкти оборонної промисловості України», - заявили у відомстві.

У Міноборони додали, що такий крок контрастує з минулою зимою, коли росіяни в першу чергу обстрілювали українську енергетичну інфраструктуру.

«Було схоже на те, що Росія відновить цю кампанію з ударами по енергетичній інфраструктурі на початку грудня 2023 року», - заявили у відомстві.

Таке рішення Росії, можливо тимчасове, є зміною в підході обстрілів по Україні.

Читайте також: столиця зазнала жахливих наслідків обстрілу (ФОТО/ВІДЕО)

«Російські планувальники майже напевно визнають все більшу важливість потужностей оборонної індустрії у той час, як вони готуються до довготривалої війни» - додали у Міноборони.

війнаРФРосіярозвідкаБританська розвідкаракетні ударимасові ракетні удари