Через брак ППО Україна змушена обирати, яке місто захищати, - Зеленський

Частину зброї закуповують в інших країнах за контрактом

Через брак ППО Україна змушена обирати, яке місто захищати, - Зеленський

Наразі Україні не вистачає зброї, щоб відбити всі атаки росіян.

Про це заявив в інтерв'ю українському телемарафону президент Володимир Зеленський. 

«Вони будуть добивати нашу енергосистему. Це їхнє бажання. Я вважаю, що ми зможемо пройти цей шлях. Ми багато енергооб'єктів змогли захистити. Як системами ППО, так і іншим захистом 1, 2 та 3 рівня. Це бетонний захист. Але є ракети, проти яких цей захист, проти яких ці системи не працюють, на жаль», – сказав президент.

Окрім цього в Україні недостатньо систем ППО, щоб захистити всі потенційні цілі. 

«І тут нам доводиться обирати – який об'єкт захистити, це місто чи інше, в той чи інший момент. Через відповідні пересування того, що не має пересуватися, ви втрачаєте і швидкість і захист. Сьогодні інтенсивність обстрілів РФ достатньо висока. Запас ракет для ППО у нас на сьогодні є. Але я вважаю, що ми маємо думати про те, що буде завтра. Завтра інтенсивність може продовжити така ж і нам буде не вистачати. Якщо вони будуть щоденно бити так, як робили це останній місяць», – сказав Зеленський.

За словами президента, Україна почала самостійно закуповувати снаряди для систем ППО, адже міжнародної допомоги недостатньо, враховуючи інтенсивність обстрілів. 

Читайте також: У Києві чоловік з ножем напав на працівників ТЦК

«Все це коштує гроші. Якщо на початку війни ми розраховували лише на міжнародну допомогу. То сьогодні ми розраховуємо і на власні контракти. Ми окремо почали працювати за різними країнами, не чекаючи допомогу. Через різні контракти, різні домовленості, закриті та відкриті, І у нас з'явилося постачання боєприпасів як для артилерії, так і ППО», – пояснив Зеленський. 

війнаЗеленськийУкраїнаППО